Adakah Anda Mengalami Masalah Check Engine Menyala pada Myvi Bolt On Turbo

Assalamualaikum..wbt
Dah lame sy x update pasal bolt on turbo ni, tp x pe.hari ni sy kupas issue masalah check engine menyala dan O/D berkelip selepas kerja-kerja Bolt on Turbo dijalankan.

Kalau dah Chek engine menyala mestilah Owner bising kan. Menyirap jer..dulu elok jer..skrg dah masalah pula yer. xpe sabar ye owner.
Seteleh kerja-kerja troubleshot dijalankan sy mendapati setup emanage tidak bersesuaian menyebabkan code map sensor blinking. lepas dibetulkan dgn setup yang betul..pergh..alhamdulillah setle..chek engine terus padam.

So far Alhamdulillah..selepas kerj-kerja pencarian masalah kereta ini selesai. dan trouble code semua dah hilang. Kerja-kerja talaan ecu dijalankan. Sebelum itu plug di ukur pada kadar clearance 0.6mm untuk mengelakkan miss firing.

itu saje lah utk stakat ni..lame tak menulis mcm ni lah…barai…HHAHAHA
kalau anda mengalami masalah yang sama.
Jangan Malu segan.call jer sy MD YUSOF 0192159946

Assalamualaikum….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *